MIȘCAREA; O NECESITATE A ZILELOR NOASTRE ?

MIȘCAREA; O NECESITATE A ZILELOR NOASTRE ?

Se spune că mișcarea a fost și este factor important de adaptare biologică; nu putem spune cât de important a fost în trecutul îndepărtat, ci putem afirma cu certitudine că azi este nevoie de o cale spre întoarcerea la natură, iar exercițiul fizic poate face aceasta.

România se poate “mândri” cu un trist record: și anume că ocupăm un “meritat” loc I la viteza cu care se propagă în rândul copiilor obezitatea infantilă (conf. Organizației Mondiale a Sănătății OMS. date pe 2013).        Scăderea vârstei de incidență pentru principalele afecțiuni cardiovasculare, afecțiunile neoplazice, precum și scăderea calității vieții sunt suficiente argumente să afirmăm că: CIVILIZAȚIA A SCĂZUT VALOAREA BIOLOGICĂ A INDIVIDULUI  UMAN.

Să nu omitem nici factorul estetic care de cele mai multe ori primează, și care poate induce blocaje în plan psiho-comportamental. Considerăm că departe de reducerea greutății corporale sau de orice estetică, rămâne dificultatea dezvoltării unui stil de viață activ care  să devină permanent.

Exercițiul fizic de orice natură, vine să corecteze aceste neajunsuri. Desigur milităm pentru mișcarea în aer liber, dar și sălile de sport, fitness sau bodybuilding sunt alternative excelente pentru exercițiul fizic. Se pot aborda eforturi segmentare (bodybuilding), exerciții aerobice (gimnastică aerobică, zumba aerobic,cycling, step – aerobic, kangoo jumps, biciclete staționare, cross-trainere, benzi alergare etc.). NU! se vor evita exercițiile cu caracter profilactic în legătură cu principalele deficiențe fizice posibile.

În măsura în care veți reuși să însoțiți efortul fizic cu principii dietetice sănătoase (conforme cu propriile necesități și nu cu dietele așa-zis consacrate sub nume pompoase) rezultatele nu vor întârzia să se facă văzute. În general, echipele manageriale  ale sălilor au înțeles să includă în componența lor (așa cum este cazul echipei Excusive Fitness) antrenori și instructori calificați, persoane care pot să fructifice în interesul dumneavoastră și experiența personală acumulată.

Rămâne în sarcina dumneavoastră, însă, să vă puteți eșalona un număr de 3-4 ședințe săptămânal, care să conțină ședințe de dezvoltare a masei sau a tonusului muscular (după caz), o ședință de efort aerob (indiferent ce gen), dar și exerciții de mobilitate articulară și suplețe musculară. Nu rămâneți doar simpli executanți, încercați să înțelegeți de ce? cum? cât? de ce ? în ce mod? etc. și încercați să împărtășiți și celorlalți calea pe care dumneavoastă ați pășit cu încredere.

 

VĂ DORIM MULT SUCCES !

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *