Infiltratii intra-articulare

Infiltratii intra-articulare

Infiltratii intra-articulare reprezinta remediul ideal pentru a redobandi rapid sanatatea si mobilitatea articulatiilor tale! Crezi ca nu este posibil? Te invitam sa citesti mai jos argumentele care dovedesc faptul ca infiltratiile intra-articulare reprezinta un tratament inovator, eficient, rapid si durabil impotriva afectiunilor osteoarticulare!


Durerile osteoarticulare sunt printre cele mai acute dureri, iar neplacerile nu se opresc aici in cazul afectiunilor musculo-scheletice. Odata instalata afectiunea la nivelul articulatiilor, pe masura ce aceasta avanseaza, apar durerile din ce in ce mai intense, muschii se atrofiaza, mobilitatea articulatiilor scade, iar rezistenta la efort se diminueaza.
Netratate, afectiunile osteoarticulare pot distruge complet articulatia, persoana in cauza devenind incapabila de a-si mai folosi respectivul membru. Asadar, afectiunile osteoarticulare pot conduce la infirmitate.
In astfel de situatii sunt necesare interventiile chirurgicale pentru inlocuirea completa a articulatiei cu o proteza implantata sau prin montarea a diverse tije. Cele mai frecvente interventii chirurgicale pentru inlocuirea articulatiilor cu proteze implantate sunt artroplastiile totale de sold sau de genunchi. Cu cat sunt mai deteriorate suprafetele cartilajului articular, cu atat afectiunea osteoarticulara este mai avansata si mai greu de tratat.


Uzurile la nivelul articulatiilor au multiple cauze, iar acestea pot fi:
– varsta inaintata;
– factorii genetici care favorizeaza aparitia afectiunilor osteorticulare sau a celor musculo-scheletice;
– supraponderalitatea sau obezitatea;
– miscarile repetitive gresite sau daunatoare articulatiilor;
– aplecarile sau rasucirile gresite sau daunatoare articulatiilor;
– ridicarea de greutati prea mari;
– sedentarismul si pozitiile incomode;
– efortul fizic sustinut si/sau in ritm alert;
– depresia, stresul, oboseala, anxietatea si alte ganduri si sentimente negative cresc riscul de aparitie a afectiunilor osteoarticulare si accentueaza simptomele;
– stilul de viata nociv: lipsa miscarii si sau fumatul favorizeaza aparitia acestor afectiuni.
– traumatismele la nivelul articulatiilor.

Simptomele afectiunilor osteoarticulare sunt:
– durerile accentuate;
– rigiditatea articulara care poate sa conduca la nevoia constienta de a „aseza” articulatia inaintea unei anumite miscari;
– lipsa de mobilitate;
– discomfortul articular permanent;
– imposibilitatea de a sta prea mult timp intr-o anumita pozitie;
– rezistenta extrem de redusa la efort;
– caldura la atingere.
Afectiunile osteoarticulare pot afecta atat articulatiile mari, cum sunt: soldurile, genunchii, gleznele si umerii, dar si articulatiile mici, cum sunt: coatele, pumnii si articulatiile de la nivelul degetelor. Totodata, artrozele pot afecta inclusiv coloana vertebrala.


Infiltratiile intra-articulare cu substante vascoelastice sunt efectuate pentru:
– a preveni avansarea afectiunilor osteoarticulare,
– a mentine sanatatea articulatiilor;
– a reduce complet sau partial durerea;
– a reda mobilitatea articulara;
– a elimina discomfortul articular;
– a reduce inflamatia articulara;
– a redobandi capacitatea normala de miscare.
Substantele vascoelastice actioneaza ca un lubrefiant la nivelul articulatiilor, stimuleazanproductia de lichid sinovial endogen, protejeaza cartilajul articular, dezinflameaza articulatia prin absorbtia tensiunii articulare, iar proprietatile elastice actioneaza eficient redand mobilitatea articulatiei.


Se pot efectua cu succes infiltratii intra-articulare cu urmatoarele substante vascoelastice:
– acid hialuronic;
– corticosteroizi;
– plasma aditivata cu trombocite;
– antiinflamatoare;

In Centrul Medical AtleticoKinetic – Clinica Kinetoterapie Bucuresti pot fi efectuate infiltratii intra-articulare pentru o paleta larga de afectiuni osteoarticulare, atat la nivelul membrelor inferioare, cat si la nivelul membrelor superioare.


Candidatul ideal pentru infiltratiile intra-articulare este o persoana care sufera de o afectiune artrozica degenerativa in faza incipienta sau moderata, care a suferit un traumatism la nivelul articulatiei sau care a suprasolicitat articulatia printr-un efort fizic sustinut. In functie de natura problemei de sanatate, specialistii Centrului Medical AtleticoKinetic – Clinica Kinetoterapie Bucuresti recomanda schema de infiltratii adecvata, astfel incat tratarea si recuperarea articulatiei sa se produca rapid si eficient, cu rezultate maxime pe termen lung.


In cazul persoanelor de peste 60 de ani exista posibilitatea ca randamentul infiltratiilor sau fie minim. Deoarece afectiunile osteoarticulare in cazul persoanelor varstnice sunt avansate si, prin urmare, mult mai greu de tratat, gradul de ameliorare a simptomelor este redus.
In functie de natura afectiunii osteoarticulare si de gravitatea problemei, pot fi recomandate intre 1 si 5 injectari cu substante vascoelastice. Deoarece infiltratiile sunt proceduri minim-invazive, dar cu efecte durabile si rapide, beneficiile acestui tip de tratament pot fi resimtite timp de 4-18 luni. Infiltratiile intra-articulare nu interfereaza cu alte tipuri de tratamente, nu impun o pregatire speciala, nu impun intreruprerea altui
tip de tratament si pot fi repetate la un interval de 6 luni.


Efectele secundare sunt minime si dispar, de regula, in cateva ore sau zile. In urma infiltratiilor, zona se poate inflama usor si poate sa apara o senzatie usoara de discomfort. Insa prin aplicarea unei pungi cu gheata, efectele secundare se dizolva in cateva ore.
Pentru eficientizarea infiltratiilor intra-articulare si pentru a recupera rapid articulatia afectata, specialistii pot recomanda combinarea infiltratiilor cu substante vascoelastice cu diverse programe de recuperare medicala: masaj, kinetoterapie, electroterapie sau alte tipuri de terapii. Astfel vindecarea s-ar putea produce mult mai rapid, raspunsurile
favorabile terapeutice si psihologice fiind mult mai prompte si mai durabile in timp.


Pe scurt, infiltratiile intra-articulare efectuate la Centrul Medical AtleticoKinetic – Clinica Kinetoterapie Bucuresti ajuta in recuperarea articulatiilor, restaureaza calitatea cartilajului articular, redau mobilitatea articulatiei, ajutand pacientul sa redobandeasca calitatea vietii si capacitatea normala de functionare.
Afectiunile osteoarticulare pot fi stagnate sau prevenite datorita
infiltratiilor intra-articulare.

Poti avea o viata normala, te poti misca in voie, te poti bucura de sanatatea
ta!