Blog

Cotabiţă, ajutat de bomba sexy Roxana Vancea să dea jos burtica

18-19-vedete-2sdfgsdfgs

Viaţa lui Gabriel Cotabiţă (61 de ani) a reintrat pe făgaşul normal, la aproape doi ani de la infarctul suferit. Este prezent pe scenă chiar şi în câte două spectacole pe zi, merge în vacanţe şi, mai nou, a revenit la sala de sport, deşi gravele probleme cardiace au survenit chiar în timpul unor exerciţii fizice. Cea care îl va ajuta să-şi tonifice musculatura este profa de fitness Roxana Vancea.

Gabriel Cotabiţă a uluit lumea medicală, după ce şi-a revenit miraculos în urma infarctului suferit  pe 8 mai 2015, în timpul unor antrenamente, la o sală de sport.  Mai mult, este plin de energie, şi nu stă locului o clipă, având plină agenda de concerte. Artistul ne-a acordat un scurt interviu în urmă cu două săptămâni, după recitalurile susţinute, la numai două ore distanţă, în spectacolele prietenilor Dan Bittman şi Aurelian Temişan: ”Merg la sală în continuare, de trei ori pe săptămână, dar acum fac antrenamente speciale. Sunt bine cu sănătatea. Am un meniu disociat. Merg şi la doctor periodic, mi-au zis că totul e sub control, nu am de ce să îmi fac probleme. Iau şi pastile, dar nu vreau să vorbesc despre numărul lor. Ideea e că sunt pe tratament”. Nu a precizat însă şi cine îi va fi antrenoare. Iată însă că ieri, profa lui de sport, Roxana Vancea, s-a dat singură de gol, postând pe Internet o fotografie cu ei doi, umăr la umăr, în dreptul sălii de fitness. Contactată de Click!, vedeta cu cei mai mari sâni naturali din România (n.r- dimensiunea bustului este de 100 de centimetri) ne-a declarat: ”Gabriel a venit la sala mea, însă îi respect dorinţa şi nu precizez ce fel de exerciţii facem, este un secret profesional”. Roxana, absolventă a Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, are un palmares bogat ca antrenoare de fitness, ea ajutând mai multe vedete să dea burta jos ori să revină la silueta din anii de liceu.

Citeste intregul articol pe Click.Ro

Mădălina Cioveie: „Am fost cu Aeros pe toate continentele și singurul regret este că aici în țara noastră foarte puțini au auzit de acest spectacol”.

img-20160616-wa0021-1-990x743-580x232

Mădălina Cioveie este triplă campioană mondială și triplă campioană europeană la gimnastică aerobică, este Maestru Emerit al Sportului, antrenor și instructor fitness. Ziua de lucru începe pentru Mădălina la ora 7.30 cu antrenamentele copiilor de la gimnastică și se încheie seara târziu în sălile de fitness. Este întotdeauna plină de energie și pentru că are din plin o împarte din plin cu cele care vin la orele ei. De la orele ei vei pleca cu febră musculară dar cu zâmbetul pe buze.

Citeste intregul articol aici.

AVANTAJELE ȘI BENEFICIILE PRACTICĂRII EXERCIȚIILOR DE FORȚĂ

step

“Puterea e un fruct divin,

cine încearcă să o guste,

e asemeni celor ce beau vin

în cer la cramele auguste”

 

                  Nichita Stănescu

 

Parafrazând poetul, putem spune despre putere și forță că sunt două deziderate nu doar pentru lumea sportului ci și pentru viața socială, politică, economică și financiară.

Pentru organismul uman însă, forța și puterea (adeseori confundate una cu cealaltă) reprezintă calități fără de care viața s-ar desfășura anevoios. Se spune despre contracția musculară că este: cauza tuturor efectelor în plan motric și nu numai. Indicii normali de forță corespunzători vârstelor și sexului se obțin azi din ce în ce mai greu cu cât individul uman a devenit din ce în ce mai sedentar.

La organismele tinere; prepubertari, pubertari și postpubetari exercițiile de forță atent alese influențează în sens pozitiv fenomenul de creștere cu condiția să nu se desfășoare la intensități mai mari de 45-50% sau cu maxim 30% din greutatea corporală. Acest fenomen este posibil mai ales prin faptul că exercițiile de forță utilizate consecvent și sistematic pot canaliza activitatea hormonală a individului în sensul regularizării acesteia. Deasemenea tonusul muscular căpătat de tinerii care înregistrează azi pusee acute de creștere în înălțime vine să contracareze eventualele stări deficitare ale coloanei vertebrale, ale membrelor, toracelui, etc.

Și în plan fiziologic avantajele acetui gen de mișcare sunt incontestabile:

  • se dezvoltă elasticitatea și contractilitatea musculară;
  • crește tonusul muscular de repaus;
  • crește și forța mușchiului cardiac;
  • se securizează aparatul osteo-ligamentar;
  • crește masa osoasă;
  • se îmbunătățește calitatea și cantitatea fluxului neuromuscular;

Desigur nu putem omite nici considerentele de natură estetică, elemente care au însoțit ființa umană încă din antichitate, când forța și vigoarea au fost admirate și duse până la rang de mare virtute. Și azi, în modernitate un individ puternic și tonic poate degaja forță atât fizică, cât și psihică, dovadă a faptului că elementele de forță produc schimbări nu doar în plan anatomic și fiziologic ci și în zona psiho-comportamentală.

Exercițiile de forță pregătesc organismul feminin pentru miracolul nașterii prin tonifierea musculaturii abdominale, a pelvisului, a zonei lombare, dar obișnuiesc viitoarea mămică și cu diferitele tipuri de respirații (abdominală, toracică, mixtă) în vedere nașterii naturale. Recuperarea unei lehuze este mult mai rapidă la organismele deprinse cu exercițiile de forță segmentar-locale.

Să nu omitem nici exponenții vârstelor mai înaintate, care pot beneficia din plin de anumite beneficii de pe urma exercițiilor cu îngreuieri, și anume în cazurile de osteoporoză exercițiile de forță duc la creșterea masei osoase (și nu administrarea în exces a calciului) cu condiția de se respecte niște indicatori de volum și intensitate corespunzători. Afecțiunile degenerative  (reumatismul, spondilozele, etc.) își pot încetini evoluția și atenua durerea prin instaurarea unui stil de viață activ în zona de forță.

Exercițiile de forță se constituie și în excelente mijloace pentru recuperarea după diferite accidentări, atunci când se pune problema redobândirii tonusului și a volumului muscular. Putem spune așadar, că și kinetoterapia folosește structuri motrice din zona forței corespunzătoare ca și încărcătură cu scopurile urmărite.

Am parcurs doar câteva elemente menite să vă convingă de necesitatea acestui tip de exercițiu fizic care de cele mai multe ori nu are nevoie decât de greutate corporală (ca și îngreuiere), dar care prin complexitate fenomenelor fizice dar mai ales biochimice vine să ne îmbunătățească calitatea vieții.

MIȘCAREA; O NECESITATE A ZILELOR NOASTRE ?

14681577_10157730779645624_4054023103026656811_n

Se spune că mișcarea a fost și este factor important de adaptare biologică; nu putem spune cât de important a fost în trecutul îndepărtat, ci putem afirma cu certitudine că azi este nevoie de o cale spre întoarcerea la natură, iar exercițiul fizic poate face aceasta.

România se poate “mândri” cu un trist record: și anume că ocupăm un “meritat” loc I la viteza cu care se propagă în rândul copiilor obezitatea infantilă (conf. Organizației Mondiale a Sănătății OMS. date pe 2013).        Scăderea vârstei de incidență pentru principalele afecțiuni cardiovasculare, afecțiunile neoplazice, precum și scăderea calității vieții sunt suficiente argumente să afirmăm că: CIVILIZAȚIA A SCĂZUT VALOAREA BIOLOGICĂ A INDIVIDULUI  UMAN.

Să nu omitem nici factorul estetic care de cele mai multe ori primează, și care poate induce blocaje în plan psiho-comportamental. Considerăm că departe de reducerea greutății corporale sau de orice estetică, rămâne dificultatea dezvoltării unui stil de viață activ care  să devină permanent.

Exercițiul fizic de orice natură, vine să corecteze aceste neajunsuri. Desigur milităm pentru mișcarea în aer liber, dar și sălile de sport, fitness sau bodybuilding sunt alternative excelente pentru exercițiul fizic. Se pot aborda eforturi segmentare (bodybuilding), exerciții aerobice (gimnastică aerobică, zumba aerobic,cycling, step – aerobic, kangoo jumps, biciclete staționare, cross-trainere, benzi alergare etc.). NU! se vor evita exercițiile cu caracter profilactic în legătură cu principalele deficiențe fizice posibile.

În măsura în care veți reuși să însoțiți efortul fizic cu principii dietetice sănătoase (conforme cu propriile necesități și nu cu dietele așa-zis consacrate sub nume pompoase) rezultatele nu vor întârzia să se facă văzute. În general, echipele manageriale  ale sălilor au înțeles să includă în componența lor (așa cum este cazul echipei Excusive Fitness) antrenori și instructori calificați, persoane care pot să fructifice în interesul dumneavoastră și experiența personală acumulată.

Rămâne în sarcina dumneavoastră, însă, să vă puteți eșalona un număr de 3-4 ședințe săptămânal, care să conțină ședințe de dezvoltare a masei sau a tonusului muscular (după caz), o ședință de efort aerob (indiferent ce gen), dar și exerciții de mobilitate articulară și suplețe musculară. Nu rămâneți doar simpli executanți, încercați să înțelegeți de ce? cum? cât? de ce ? în ce mod? etc. și încercați să împărtășiți și celorlalți calea pe care dumneavoastă ați pășit cu încredere.

 

VĂ DORIM MULT SUCCES !